swimminG
 https://www.q1905.com/    
https://www.arenawaterinstinct.com/  
https://www.speedo.com/   


http://www.het-y.nl/

In memoriam: Rinus van Beek
  
In memoriam: Rinus van Beek[De volgende tekst is overgenomen van de website zwemvereniging "Het Y" Amsterdam, en aangepast door mijzelf].

Op 7 maart jl. is Rinus van Beek na een ernstige ziekte op zeventig jarige leeftijd overleden. Rinus begon zijn carrière bij Het Y en was later trainer bij de zwemafdeling.

Hij was als zwemmer een rugslag specialist en nam als startzwemmer op de 4×100 meter wisselslag deel aan de finale van het Europese kampioenschap in 1966 te Utrecht. In 1968 plaatste hij zich voor de Olympische spelen in Mexico City.

Na de opkomst van tijdgenoot Bob Schoutsen zocht hij zijn heil op de 200 meter vrije slag. Hij kwalificeerde zich ook als reserve voor de 4×200 meter vrije slag voor de Olympische Spelen van 1968. Hij besloot zijn loopbaan in 1971 in stijl met een Nederlands record op de 4×200 meter vrije slag bij de Europacup B voor landenteams in Turijn.

Van Beek was drievoudig Nederlands kampioen en vestigde een Nederlands record op de 100 rugcrawl (kortbad). Als trainer leidde hij schoolslagzwemmer Michael van Rijn naar WK- en EK-deelname in 1991.


De heer van Beek was een van mijn trainers in de jaren 70' en 80'

Ik wens de familie, oud en jong zwemleden, mede trainers, en bestuur 
heel veel sterkte!